2015. január 15., csütörtök

Kedvenc japán sorozataim

Úgy gondoltam, hogy ha a koreai kedvenceimet összegyűjtöttem, akkor összeszedem a japánokat is, bár itt lényegesen kevesebb van, jóval kevesebbet is láttam japánt, mint koreait. Akkor kezdjünk bele! :D

Boku no ita Jikan
Ismertető: Sawada Takuta negyed éves egyetemi hallgató. Nehéz időket él át, nem jön össze neki a munkakeresés. Ő az idősebb fiú, családjának nagy elvárásai voltak, úgy szerették volna, ha orvos lesz a fiúból, mivel édesapja is az és emellett kórházigazgató. Azonban Takuta a középiskolában gyengébben teljesít, ezért szülei minden figyelmüket öccsére, Rikuto-ra szentelik onnantól kezdve. Bár Takuto elég népszerű, könnyen barátkozik lányokkal, még sincs bizalma abban, hogy őt szeretni fogja valaki és ezért kerüli a mélyebb kapcsolatot mindenkivel. Egy napon aztán megtudja, hogy már nem él sokáig, gyógyíthatatlan betegségben szenved. Takuto, akinek addig csak homályos elképzelései voltak a jövőjéről, elkezdi felmérni, hogy mi maradt még számára és pozitívan kezdi élni hátralévő életét.

Boku wa Imouto ni Koi wo Suru
Ismertető: Iku (lány) és Yori (fiú) ikertestvérek. Mint ilyenek nagyon közel állnak egymáshoz. Közös a szobájuk, lényegében semmi titkuk nincs egymás előtt. A folytonos együttlét viszont szerelmet ébreszt a 16 éves fiúban ikertestvére iránt. (Először anime-ben láttam, az két részes volt, az élőszereplős változata viszont egy két órás film, de én a sorozatok közé vettem. :D)

Buzzer Beat 
Ismertető:  Első főszereplőnk Kamiya Naoki, aki régebben egy nagyon menő kosaras pasi volt, azonban mostanra szinte semmi jót nem tud mutatni. Barátnője nem más, mind a pom-pom lányok vezetője, Natsuki. A másik főszereplő Shirakawa Riko, aki hegedűművész. Bár az élet nem jött be neki, így részmunkaidősként dolgozik és fuvolás barátnőjével lakik egy lakásban. Természetesen találkoznak. A buszon. Naoki elhagyja a telefonját, s Riko megtalálja. Találkozót beszélnek meg, de nem Naoki fog elmenni, hanem neki a barátja, s azonnal beleszeret Riko-ba. Nade, főhőseink egy parkban találkoznak, ahol a srác éppen kosarazik (méghozzá milyen jól), így Riko teljesen elámul, és szurkolni fog neki mostantól. S ezentúl mindig találkozgatnak (persze, mint barátok), hisz mindkettejük életében ott van a " szerelem". De természetesen egy idő után rájönnek, hogy több ez, mint barátság.

Orthros no Inu
Ismertető: Ki dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz? Mikor alakul ki az emberekben az önzőség? Tényleg nincs határa annak, hogy valakit kihasználjon az emberiség? Kell e, hogy isten köztünk éljen? Aoi Ryosuke (Nishikido_Ryo) egyetlen érintéssel tud ölni, Ryuzaki Shinji (Takizawa_Hideaki) perig bármilyen betegséget érintéssel tud gyógyítani. A kérdés az, hogy, melyik hoz nagyobb csapást a világra. Még az is aki az elején viszonylag tisztán lát, beleesik a kapzsiság csapdájába. Ki dönti el, hogy melyik isten és melyik az ördög keze?

Kurosagi
Ismertető: Egy csaló verte át Kurosaki apját, aki végső kétségbeesésében megöli családját, majd öngyilkos lesz. A fiú azonban túléli. Halálosan gyűlöli a svindlereket, mégis azzá válik, Kurosagi álnéven. Fiatal korát meghazudtolva egészen profi szinten „űzi az ipart”. Az információkat Katsuragitól szerzi be, annak ellenére, hogy a férfinak tevékeny része volt a családi tragédiában. Egy napon találkozik Tsurarával, akinek nem tetszik Kurosagi életvitele, és eleinte egyáltalán nem érti őt meg, de később akaratlanul is közelebb kerül hozzá, a fiú csak neki nyílik meg, de neki is csak nagyon ritkán. Meg tudja-e a lány akadályozni, hogy Kurosagi a saját vesztébe rohanjon?

Last Cinderella
Ismertető: 39 éves Toyama Sakura egy szépségszalonban dolgozik, fodrász és üzletvezető-helyettes, bár a divat és a megjelenés nem az erőssége. Fél a szerelemtől, tíz éve nem volt barátja és szexuális kapcsolata. Egy nap a tükör előtt az állán felfedez néhány szőrszálat, ekkor elhatározza, hogy kézbe veszi a sorsát. Két férfi megjelenése is motiválja: egyikük a 24 éves, BMX versenyző Saeki Hiroto, akivel egy ünnepségen találkozik, a másik Tachibana Rintaro, a szépségszalon új főnöke.

Proposal Daisakusen 
Ismertető: Ken és Rei gyerekkoruk óta jó barátok. Ken régóta szerelmes a lányba, de makacs, és tapasztalatlan a szerelemben. Rei azonban egy másik férfihez készül hozzámenni. A fiú a ceremónián - miközben a múltban készült képeket nézik - azt kívánja, bárcsak visszamehetne az időben, és megváltoztathatná a dolgokat. Ekkor megjelenik egy tündér, aki valóra váltja vágyát, és visszaküldi őt a múltba, egy második esélyt adva neki ezzel.

Sailor Moon Live action
Ismertető: A Pretty Guardian Sailor Moon rövidítve PGSM egy élőszereplős japán TV-sorozat volt, ami a Bishōjo Senshi Sailor Moon című, Naoko Takeuchi által írott mangán alapult.

Yokai ningen bem
Ismertető: Bem, Bella és Bello mindhárman ronda szörnyetegek, se nem emberek, se nem állatok. Ám nagyon kedvesek, barátságosak, és mindig segítenek a bajbajutott embereknek. Mivel szörnyetegek, az emberek félnek tőlük, ráadásul a rendőrök is üldözik őket. Akárhogy is, a barátság összetartja őket, és egy nap véletlenül összeismerkednek egy nyomozóval is. Bem, Bella és Bello vágya, hogy emberekké váljanak, és ez a nyomozóval kötött ismeretség hatására egyre erősebb bennük. Ezért az emberiség védelmében felveszik a harcot a gonosszal remélve, egy nap emberré válhatnak. De vajon sikerül nekik? Vajon egyszer az emberek elfogadják őket?

Zettai Kareshi
Ismertető: Riiko-chan rettentően naiv lány. A nagy szerelmet keresi, mindeddig sikertelenül. Ismét reménytelenül szerelmes. Miközben erről mesél a barátnőjének, véletlenül meghallja egy rejtélyes idegen, és kihasználva Riiko naivságát, elhívja a vállalatához. Riiko mit sem sejtve vele tart. Ekkor még nem tudja, milyen hatással lesz ez a rövid idő, amit ott tölt, a hátralévő életére. A férfit Namikiri-sannak hívják, és a vállalata azzal foglalkozik, hogy a nők számára megtalálják a mindent elsöprő szerelmet. Vagyis Riiko így gondolja...Pár nap múlva kap egy hatalmas csomagot. El sem tudja képzelni, mi lehet az mindaddig, amíg ki nem bontja. Meglepetésére egy mozdulatlan férfi fekszik benne. Ez a férfi lenne az ő tökéletes szerelme?
Itt kezdődnek a bonyodalmak. Ugyanis a férfi egy robot. Méghozzá az éjszakai széria prototípusa. Mindemellett még borzasztóan jóképű, aki mindenáron le akar feküdni Riiko-val. Mindössze öt próbanapja van, hogy döntsön. Megtartja-e őt vagy sem?


1 megjegyzés:

  1. A Yokai Ningen Bem és a Zettai Kareshi szerintem nézhetetlenek. Utóbbi mangában egyébként fantaszikus. De élőszereplősen...

    VálaszTörlés